Kansainvälisen jääkiekkoliiton sääntökirja kausille 2018-2022 on julkaistu.

Keskeisiä sääntömuutoksia uudessa sääntökirjassa:

  1. Säännöissä painotetaan enemmän tekoa kuin seurausta. Loukkaantuminen ei enää ole määräävä tekijä isoa rangaistusta arvioitaessa. Vastustajan piittaamaton vaarantaminen avainasemassa, ei ainoastaan loukkaantuminen.
  2. Uusi sääntö: Myöhästynyt taklaus. Kun kiekko on selkeästi ammuttu/syötetty pois, vastustajaa ei voi taklata, etenkin jos pelaaja on haavoittuvassa asemassa ja taklaajalla on mahdollisuus jättää taklaamatta.
  3. Maalia ei hyväksytä, jos se tehdään luistimella tarkoituksellisesti ohjaten. Ainoastaan tahaton kimmoke on sallittu.
  4. Kuka tahansa voi ampua rankkarin, ei siis enää ainoastaan rikottu pelaaja.
  5. Maalivahti ei saa peittää kiekkoa ilman vastustajan painetta.
  6. Maalialue pienenee.
  7. Pelaajalle, joka syöksyy kiekkoa kuljettavan vastustajan jalkoihin pelaten ensin kiekon pois ja sen jälkeen kaataen vastustajan, tuomitaan joka tapauksessa 2 min kampituksesta.
  8. Laitataklauksesta tuomitaan jatkossa vähintään 2+10 min.
  9. Pitkän jälkeisen aloituksen tahallisesta rikkomisesta seuraa varoituksen jälkeen rangaistus.
  10. Teknologian käyttö pelaajapenkillä on sallittua valmennustarkoituksiin (ts. seuranta ja tilastointi), mutta sitä ei saa käyttää millään tavoin yritykseen vaikuttaa tuomariston päätöksiin.

(Lähde: Finhockey.fi)

[visual-link-preview encoded=”eyJ0eXBlIjoiZXh0ZXJuYWwiLCJwb3N0IjowLCJwb3N0X2xhYmVsIjoiIiwidXJsIjoiaHR0cDovL2ZpbmhvY2tleS5maS9pbmRleC5waHAvdHVvbWFyaWxsZS9zYWFubm90IiwiaW1hZ2VfaWQiOjY3NiwiaW1hZ2VfdXJsIjoiaHR0cDovL3d3dy5tanQuZmkvd3AtY29udGVudC91cGxvYWRzLzIwMTgvMDgvTsOkeXR0w7ZrdXZhLTIwMTgtOC00LWtlbGxvLTEyLjE1LjUyLnBuZyIsInRpdGxlIjoiVmlyYWxsaW5lbiBzw6TDpG50w7ZraXJqYSAyMDE4LTIwMjIiLCJzdW1tYXJ5IjoiIiwidGVtcGxhdGUiOiJkZWZhdWx0In0=”]

Case book julkaistaan myöhemmin.

Uusi sääntökirja julkaistu