Sääntöä 176 iii on ehdotettu tarkennettavan, sillä sääntökohdat 171 ja 176 iii olivat ristiriidassa keskenään.

Tällä hetkellä sääntökirjassa lukee seuraavaa:

V. Jos päätuomarilla on käsi ylhäällä rangaistuslaukauksen merkiksi ja ennen kuin peli katkaistaan maalin tai rangaistuslaukauksen takia, sama joukkue syyllistyy toiseen rikkeeseen, tämä toinen rangaistus tuomitaan siitä huolimatta, tekeekö pelaaja maalin joko pelitilanteesta tai rangaistuslaukauksesta.

SK 171

iii. Jos samalla pelikatkolla saman joukkueen hyväksi tuomitaan kaksi rangaistuslaukausta (kaksi erillistä rikettä), vain yksi maali voidaan tehdä. Jos ensimmäisestä rangaistuslaukauksesta syntyy maali, toinen rangaistuslaukaus peruutetaan automaattisesti, mutta toisesta rikkeestä tuomitaan asianmukainen aikarangaistus. Jos ensimmäisestä rangaistuslaukauksesta ei synny maalia, suoritetaan toinen rangaistuslaukaus. Rikkeiden alkuperäinen tapahtumajärjestys pelitilanteessa määrää rangaistuslaukausten suoritusjärjestyksen.

SK 176

Sääntökohtaa 176 ehdotetaan muutettavan seuraavasti: iii. Jos samalla pelikatkolla saman joukkueen hyväksi tuomitaan kaksi rangaistuslaukausta (kaksi erillistä rikettä, kahdelle eri pelaajalle), vain yksi maali voidaan tehdä…

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että jos samaa pelaajaa rikotaan läpiajossa kahden erillisen rangaistuslaukausrikkeen arvoisesti, ensimmäisestä rikkeestä tuomitaan rangaistuslaukaus ja toisesta rikkeestä tuomitaan 2 min (tai 5 min) rangaistus. Kahta rangaituslaukausta ei voida siis tuomita, jos samaa pelaajaa rikotaan kaksi kertaa saman läpiajon aikana. Jos taas esimerkiksi läpiajossa olevaa pelaajaa rikotaan rangaistuslaukauksen arvoisesti ja tämän jälkeen peli jatkuu, jonka jälkeen pelaaja heittää mailansa puolustusalueella olevaa kiekkoa tai kiekkoa kuljettavaa vastustajaa kohti, kaksi rangaistuslaukausta voidaan tuomita. Jos edellä mainitussa tilanteessa ensimmäisestä rangaistuslaukauksesta tehdään maali, toinen rike muuttuu 2 min jäähyksi.

Lähde: Finhockey.fi

IIHF:n tarkennus sääntötulkintaan – kaksi rangaistuslaukausta samalla pelikatkolla